ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013


ΣΙΩΠΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ… ΠΛΑΣΤΑ ΦΕΚ!



Άκρα του τάφου σιωπή και από τον Φώτη Κουβέλη που ...έχωσε (;) 80 ακίνητα στο ΚΙΣ για να μην φορολογείται!
του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr
Σάλο έχει προκαλέσει το αποκλειστικό ρεπορτάζ-ντοκουμέντο τη «Ε.Ω» με το αφορολόγητο που απολαμβάνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, εξαιτίας πλαστών ΦΕΚ που υπέγραψε ο ...Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου! Ως προσωρινός Πρωθυπουργός, της ειδικού σκοπού Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, ο Γεώργιος Παπανδρέου με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 23 Οκτωβρίου 1944 μετά την αποχώρηση των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής, το πρώτο πράγμα που φρόντισε να κάνει, ήταν να προβεί σε δύο παραποιήσεις ..ΦΕΚ και να χαρίσει το αφορολόγητο στο ΚΙΣ!

Ουσιαστικά, ο ... Γέρος της Δημοκρατίας, επανέφερε το πολιτικό έγκλημα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος το 1920 καθιστούσε το ΚΙΣ Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου προσφέροντάς του φορολογική ασυλία. Με τα δύο πλαστά ΦΕΚ, ο Γεώργιος Παπανδρέου κατήργησε την υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον Υπουργό των Οικονομικών που ήλεγχε-διαχειριζόταν και φορολογούσε το ΚΙΣ! Ο πρώτος μεταπολεμικός κυβερνήτης της χώρας, αφαίρεσε από την Πολιτεία τον έλεγχο των περιουσιών του ΚΙΣ, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μην γνωρίζουμε ποια και πόση είναι η Ισραηλιτική περιουσία!

Στους Νόμους αυτούς στηρίχθηκε και ο Φώτης Κουβέλης, Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, για να εγγράψει 80 ακίνητα, των οποίων ιδιοκτήτης φέρεται να είναι και να απολαμβάνει πλήρους φορολογικής απαλλαγής. Ο κ. Κουβέλης δηλαδή, ως εθνοπατέρας με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά και την ψήφο του στο κοινοβούλιο,«σφάζει» στο... γόνατο τον ελληνικό λαό, με άγρια φορολόγηση και περικοπές μισθών-συντάξεων-επιδομάτων, την ίδια ώρα που εκείνος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο!
Ζητήσαμε και από τον κ. Κουβέλη αλλά και από το ΚΙΣ να απαντήσουν στα ερωτήματα τα οποία τους υποβάλει ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός. Αποτελεί το λιγότερο πρόκληση να μην φορολογούνται ο ΚΙΣ και ο κ. Κουβέλης, την ίδια ώρα που ο Έλληνας πένεται, οδηγείται στην απελπισία και ενίοτε στην αυτοκτονία! Ο αγρίως φορολογούμενος πολίτης που δεν μπορεί να πάρει τρόφιμα στα παιδιά του και συχνά σύρεται στις φυλακές από το κράτος επειδή αδυνατεί να πληρώσει το δάνειο ή το ΦΠΑ του, ενώ παράλληλα ο κ. Κουβέλης και το ΚΙΣ απολαμβάνουν φορολογικής ασυλίας. Είναι κράτος δικαίου αυτό;
Οι ερωτήσεις που υποβάλλαμε ήταν οι εξής:
α) Ποιανού την έγκριση είχε η ειδικού σκοπού Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας για να υπογράψει τα δύο ΦΕΚ; Αφού δεν υπήρχε Βουλή!
β) Είναι δυνατόν να εμφανίζονται δύο ΦΕΚ με τον ίδιο αριθμό, την ίδια χρονιά;
γ) Είναι δυνατόν η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας να έχει υπογράψει μόνο δύο ΦΕΚ με τους αριθμούς 6 και 14; Πού είναι τα ενδιάμεσα νούμερα; Έκαναν... γιάφκα τα ΦΕΚ;
δ) Τι είναι το ΚΙΣ; Off Shore εταιρεία μέσα στην ελληνική επικράτεια;
Ιδιαιτέρως, καλούσαμε τον κ. Κουβέλη Δεν πληρώνετε ούτε ένα ευρώ κύριε Κουβέλη κι έρχεστε να γίνεται τιμητής των πάντων; Εκλαμβάνεται κορόιδο τον λαό;
Κι ενώ ο κ. Κουβέλης τηρεί σιγήν ιχθύος, χωρίς να δίνει καμία απάντηση στα ερωτήματά μας, το ΚΙΣ εμφάνισε στο ιστολόγιό του απάντηση, η οποία όμως αφορά σε προ τριετίας άρθρο της «Ε.Ω». Ωστόσο, την αναδημοσιεύουμε γιατί δίνει κάποιες αόριστες –θολές απαντήσεις οι οποίες όμως δεν απαντούν στο ελάχιστο στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας και στα ερωτήματα-φωτιά που διατυπώνουμε πιο πάνω. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του ΚΙΣ.

Η ΠΡΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣ:
'ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ BLOGS ΠΕΡΙ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΒΡΑΙΩΝ"

Τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησαν -και αναπαράχθηκαν σε διάφορα μπλογκς- ψευδείς πληροφορίες συνοδευόμενες από αντίστοιχα σχόλια κατά των Εβραίων, σχετικά με την υποτιθέμενη απαλλαγή τους από την υποχρέωσή τους για την καταβολή των νόμιμων φόρων στο ελληνικό κράτος.
Η οικονομική κρίση που περνά η χώρα, αλλά και τα νέα φορολογικά μέτρα προσέφεραν το κατάλληλο έδαφος για να κατηγορηθούν (και γι΄ αυτό !) οι Εβραίοι. Αυτή τη φορά το θέμα αφορούσε τη σκόπιμη παραποίηση του εσωτερικού κανονισμού της Ι.Κ. Αθηνών, και συγκεκριμένα τις σχετικές με την καταβολή της πέτσια διατάξεις, για να καταλήξει ο συντάκτης του εν λόγω κειμένου στο συμπέρασμα ότι οι Εβραίοι δεν φορολογούνται, ότι το Κ.Ι.Σ. είναι κράτος εν κράτει, ότι οι Εβραίοι έχουν ιδιαίτερα προνόμια κ.ά. Ο συντάκτης της ψευδολογίας προέβη ακόμη στην κατηγορία ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών, αλλά και σε παραινέσεις προς την κυβέρνηση για φορολόγηση της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας ώστε να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας (!).
Το Κ.Ι.Σ., αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν αυτές οι αναίσχυντες ψευδολογίες στο Διαδίκτυο και προς αποφυγή παρανοήσεων, καταχώρησε στο site του την παρακάτω ανακοίνωση:
«Σε μπλογκ δημοσιεύθηκε ψευδές άρθρο από το Καταστατικό της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών (και όχι του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, όπως και πάλι ψευδώς αναφέρεται), σύμφωνα με το οποίο οι Εβραίοι που διαμένουν στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο.
Το καταστατικό της Ι.Κ. Αθηνών (Π.Δ. 182) βρίσκεται δημοσιευμένο στο ΦΕΚ 40/Α' 22.3.1978, ώστε ο καθένας μπορεί να το διαβάσει για να αντιληφθεί το μέγεθος του ψεύδους του δημοσιεύματος και το χαμηλό επίπεδο εντιμότητας στο οποίο κινούνται οι οργανωμένοι αντισημίτες.
Τέλος, σαφώς διευκρινίζεται ότι οι Έλληνες πολίτες, Εβραίοι στο θρήσκευμα, φορολογούνται όπως όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως από το αν καταβάλλουν συνδρομή μέλους στο κοινοτικό τους όργανο».
Παρ' όλα αυτά, την ψευδολογία επανέλαβε σε άρθρο της η εφημερίδα «Ελεύθερη Ωρα» στις 27.4.10. Το Κ.Ι.Σ. αμέσως απέστειλε διευκρινιστική απάντηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «...Σαφώς διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να διαφοροποιεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο –πολλώ δε μάλλον να απαλλάσσει- τους Εβραίους από τη φορολογία». Η απαντητική επιστολή του Κ.Ι.Σ. δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Ε.Ω. της 29.10.10, συνοδευόμενη με επανάληψη των ψευδολογιών».
Καλούμε το ΚΙΣ αλλά και τον κ. Κουβέλη να απαντήσουν στα ερωτήματα του ρεπορτάζ μας, προσθέτοντας επίσης την εξής παράμετρο:
Στο άρθρο 10 του Ν.1502/1984 και στην §2 υπήρχε ο εξής διαχωρισμός:
α) ο Έλληνας φορολογείται στην Ελβετία με 5% ή 15% αναλόγως του ποσοστού συμμετοχής του και
β) ο Ελβετός φορολογείται στην Ελλάδα με 35%

Στο νέο Νόμο 4034/2011 που κυρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2011 παύει να υφίσταται ο διαχωρισμός α) και β) που ίσχυε από το 1984.
Με απλά λόγια και οι Έλληνες στην Ελβετία και
οι Ελβετοί στην Ελλάδα φορολογούνται με 5% ή 15% αναλόγως του ποσοστού συμμετοχής.
Δηλαδή χαρίζουμε στις πολυεθνικές το λιγότερο 20% και νόμιμα.
Και το ερώτημα είναι το εξής. Είναι ισότιμη μεταχείριση ελληνικών και ελβετικών επιχειρήσεων; Οι Έλληνες να φορολογούνται με 35% και οι Ελβετοί με 5%; Και με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές ελβετικές εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων , ρωτάμε το ΚΙΣ: Είναι αυτή ιστόιμη μεταχείριση Ισραηλινών και Ελλήνων; Απαντούμε: Οι Έλληνες προφανώς είναι τα κορόιδα!

"Ελεύθερη Ώρα",
indobsrever.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: