ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

Αυτές είναι οι προτάσεις για το ΟΑΕΕ που αφορούν όλο τον Εμπορικό και Επαγγελματικο κόσμο .
Οι επόμενες προτάσεις εάν συνεχίσουν να αδιαφορούν οι Κυβερνητικοί Βουλευτές ,είναι να οριστούν ως ανεπιθύμητοι από όλο των εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο του νομού .

Αρ.πρωτ: 1029 Άργος 09-09-2013 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ 
Έτος ιδρύσεως 1917
Δ/νση: Κορίνθου 48, 1ος όροφος ,
T.K 21200, Άργος
Τηλ-Fax: 27510-67722
E-mail: info@esargos.gr

Προς : 1) Υπουργό Εργασίας Κο Ιωάννη Βρούτση 
2) ΟΑΕΕ 
3) ΕΣΣΕ 
4) Ο.Ε.Σ.Π.&Ν.Ε 
5) Βουλευτή Αργολίδας Κο Ανδριανό Ιωάννη 
6) Βουλευτή Αργολίδας Κο Μανιάτη Ιωάννη 
7) Βουλευτή Αργολίδας Κο Κοδέλα Δημήτρη 
 Βουλευτή ΔΗΜΑΡ Β' Πειραιά , υπεύθυνη για το Νομό Κα Γαννακάκη Μαρία 
Κοινοποίηση : 1) Εμπορικούς Συλλόγους
2) Επιμελητήριο Αργολίδας 




Θέμα: Ο.Α.Ε.Ε.

1. Κεφαλαιοποίηση των οφειλών χωρίς προσαυξήσεις, μεταφορά τους στο μέλλον με καταβολή τους όταν θα υπάρχει η δυνατότητα, και με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμη και μεταφορά των κεφαλαιοποιημένων οφειλών στη σύνταξη, και αφαίρεση του οφειλόμενου ποσού από την σύνταξη.

2. Ταυτόχρονα μείωση των τρεχουσών εισφορών διότι ο τζίρος έχει μειωθεί έως 60% και είναι λογικό οι ασφαλισμένοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν και συνεχώς να αυξάνονται οι ανασφάλιστοι και επίσης κατά την επιθυμία του/της ασφαλισμένου/ης με ένταξή του/της στην κλάση που έχει την δυνατότητα να εισφέρει. 

3. Απαλλαγή από εισφορές όσων βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη.

4. Αποποινικοποίηση των οφειλών. Δεν φτάνει που κάποιος χάνει την σύνταξή του λόγω κρίσης, θα χάσει και την ελευθερία του ή την περιουσία του; Με ποια λογική; 

5. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας - δεν είναι δυνατόν όποιος χρωστά να μην μπορεί και να εισπράξει. Στην θέση της να υπάρξει επιτέλους η βεβαίωση οφειλής και το Δημόσιο να παρακρατεί ένα ποσοστό 30% από κάθε είσπραξη από Δημόσιο οργανισμό μέχρι την αποπληρωμή της οφειλής. Κι έτσι να κινείται και η οικονομία...

6. Αφαίρεση από τα οφειλόμενα η οφειλή του κλάδου ασθενείας που αποτελεί το 25-27% του συνολικού οφειλόμενου ποσού, από τη στιγμή που όταν δεν πληρώνονται οι εισφορές, δεν έχουμε παροχή υγείας.
Επίσης να αφαιρεθεί η εισφορά υπερ ΟΑΕΔ-ΟΕΕ
Με ποια λογική μας χρεώνουν κάτι το οποίο δεν παρείχαν (κλ.ασθενειας) και πως θα πληρώνουμε (εισφ. υπερ ΟΑΕΔ-ΟΕΕ) τη στιγμή που και εμείς οι ίδιοι είμαστε ανασφαλιστοι. 
Είναι απολύτως παράλογο.

7. Να ανέβει το όριο οφειλής που υπάρχει σήμερα από 20.000 ευρώ σε 30.000 ευρώ για όσους συνταξιοδοτούνται λόγω της οικονομικής κρίσεως για να μπορούν να εξέλθουν από το επάγγελμα και να παρακρατείται τμήμα της συντάξεως τους όπως γίνεται και σήμερα.

8. Να ληφθεί μέριμνα ειδική για τις περιπτώσεις των οφειλετών που βρίσκονται σε αδράνεια ή έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους με αποτέλεσμα να αδυνατούν αντικειμενικά για αποπληρωμή των οφειλών με πλήρη διαγραφή των πρόσθετων τελών.

9. Σύνδεση της εισφοράς με τον τζίρο των επιχειρήσεων .

10. Όσοι κλείνουν την επιχείρησή τους λόγω οικονομικών δυσκολιών , και είναι άνω των 55 χρονών , με 30 χρόνια και άνω ασφάλισης ,να μπορούν να βγάζουν κάποια σύνταξη ανάλογη με τα ποσά που πλήρωναν και τα χρόνια ασφάλισης .

11. Όσοι πλήρωναν πέραν της υποχρεωτικής εισφοράς ,δηλαδή είχαν ανέβει κλίμακα προαιρετικά και πλήρωναν παραπάνω χρήματα ,τη διάφορα αυτή για όσα χρόνια πλήρωναν να αφαιρεθεί από της οφειλές που έχουν σήμερα .

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας 
Καλοθέου Αντώνιος Μητσόπουλος Δημήτριος


Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Άργους
Πρόεδρος Γραμματέας

Παπαδόπουλος Γεώργιος Γαβρίλος Θεόδωρος 

Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Άργους
Πρόεδρος Γραμματέας

Σταυροπούλου Αγγελική Πιτσίκος Οδυσσέας

Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ. Ε. Αργολίδας
Πρόεδρος Γραμματέας

Διολίτσης Πέτρος Μαρινάκος Σωκράτης

Σύνδεσμος Υδραυλικών Άργους
Πρόεδρος Γραμματέας

Δημάκης Χρήστος Καλαλάς Γεώργιος

Σωματείο Αρτοποιών Κλιβανέων Αργολίδας
Πρόεδρος Γραμματέας

Στεφανόπουλος Κωνσταντίνος Στρατηγάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: