ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Βίντεο. Εκαψαν τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες.



 
 
 
 
 
 
Rate This
Μέλη του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης καίνε ειδοποιητήρια των οφειλών τους που τους απέστειλε ο ΟΑΕΕ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ
Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης, στην οδό Εγνατία 66, πραγματοποίησαν δεκάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, διαμαρτυρόμενοι για τα εκβιαστικά, όπως τα χαρακτήρισαν, ειδοποιητήρια, που έστειλε η διοίκηση του συγκεκριμένου ασφαλιστικού φορέα σε μέλη του με οφειλές, με τα οποία τους καλούν να προχωρήσουν άμεσα σε ρύθμιση.
Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν κάποια από τα ειδοποιητήρια και αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε το διευθυντή του συγκεκριμένου καταστήματος του ΟΑΕΕ, στον οποίο παρέδωσαν υπομνήματα.
Όπως ανέφερε στην ErgnatiaPost η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων, Ράνια Καπετανγιώργη, η κόντρα ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο ΟΑΕΕ έστειλε τα υπομνήματα σε ελεύθερους επαγγελματίες που δεν ήταν συνεπείς στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών τους.
«Διαμαρτυρηθήκαμε, διότι τα ειδοποιητήρια είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα. Μας απειλούσαν ότι, αν δεν προχωρήσουμε εντός δέκα ημερών σε ρύθμιση, θα εφαρμοστούν οι νόμοι που προβλέπουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Όμως, το ταμείο εν μέσω κρίσης αύξησε τις εισφορές, ενώ για τη ρύθμιση μας ζητούν πολλά χρήματα.
Επίσης, αν κάνουμε ρύθμιση, θα πρέπει να πληρώσουμε τόκο, παρ΄όλο που το προηγούμενο διάστημα δεν είχαμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα αφανιστεί από την αγορά η μικρή επιχείρηση. Είμαστε περίπου 770.000 ελεύθεροι επαγγελματίες στη χώρα και έστειλαν ειδοποιητήρια σε 379.844 άτομα, ενώ 95.000 συνάδελφοι βρίσκονται σε διακοπή. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από τους μισούς ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές», τόνισε η κ. Καπετανγιώργη.
egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: