ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014 ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ




 Άρα εκλογές, ΓΙΟΚ!... όσο και να μαγειρέψουν τη νοθεία στις εκλογές, όπως έκαναν πάντα, δεν τους βγαίνολυν τα κουκιά...

Καλό σημάδι αυτό... σημαίνει ότι διαπιστώνουν αφύπνιση του κόσμου που δεν πείθεται ούτε από τον δικομματισμο, ούτε από τον κρυφοσιωνιστή Τσιπράκο....

Αλλά και κακό σημάδι, γιατί μας περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες από την κυβερνητική συμμορία των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.


Πόπη Σουφλή

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

Την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τις εξελίξεις με αφορμή την προεδρική εκλογή, σχολιάζει με δημοσίευμα του το έγκριτο αμερικανικό ινστιτούτο think-tank Statfor.

Οι Αμερικανοί αναλυτές προβλέπουν ότι δεδομένου του κατακερματισμένου πολιτικού σκηνικού της χώρας θα είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα πιθανών πρόωρων εκλογών αν δεν κατορθώσει η κυβέρνηση τον Φεβρουάριο να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ως εκ τούτου η ελληνική κυβέρνηση θα
αντισταθεί στις πιέσεις της Ε.Ε. για την εφαρμογή μέτρων λιτότητας, επιδιώκοντας να αποφύγει την κοινωνική δυσαρέσκεια και να καθυστερήσει τις εκλογές όσο γίνεται περισσότερο», σημειώνει το Stratfor.

«Λόγω λοιπόν της πολυπλοκότητας του πολιτικού σκηνικού, τόσο η Αθήνα όσο και οι Βρυξέλλες επιθυμούν να καθυστερήσει η διεξαγωγή των εκλογών κάτι που καθιστά αρκετά πιθανό ένα συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος. 

Ακόμα κι αν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ ζητήσουν επιπρόσθετα μέτρα, οι δανειστές της Ελλάδας θα είναι αρκετά ευέλικτοι ώστε να επιτύχουν μια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, καταλήγει.

Στην ανάλυση του αμερικανικού think tank γίνεται ειδική αναφορά στις καθυστερούμενες δόσεις του ιδιωτικού χρέους, που σύμφωνα με υπολογισμούς έχουν ανέλθει στα 160 δισ. ευρώ, περίπου το 88% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. 

Το μεγαλύτερο μέρος των χρεών αυτών αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε ελληνικές τράπεζες, αλλά και από ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και απλήρωτες εισφορές σε οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: