ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

"Τέλος χρόνου" για την κυβέρνηση Α.Σαμαρά βλέπει η Μόσχα - Επιφυλακτικοί απέναντι και στον Α.Τσίπρα



ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

 
Πρόωρες εκλογές και αλλαγή στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό προβλέπουν κυβερνητικές πηγές στη Μόσχα. Εγκυρες κυβερνητικές πηγές από την ρωσική πρωτεύουσα αναλύοντας δεδομένα κι εκθέσεις που έχει στα χέρια της η κεντρική υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με συγκεκριμένη απόλυτα έγκυρη πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών "Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Δύσκολα θα αποφύγει τις πρόωρες εκλογές μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό που γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τα δύο κόμματα που την στηρίζουν. Η οικονομική κατάσταση όσο προχωρα ο χειμώνας τόσο θα επιδεινώνεται, αφού ο δανεισμός από τις αγορές έστω αυτών των μικρών ποσών είναι πανάκριβος και η λήψη νέου δανείου απο την τρόικα συνεπάγεται λήψη νέων μέτρων. Δεν διακρίνουμε τρόπο διαφυγής από αυτό το αδιεξοδο. Θα είναι έκπληξη αν βρει τους 180 βουλευτές για να εκέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας η κυβέρνηση"... 
 
Σε ότι αφορά τις ελληνορωσικές σχέσεις στην εποχή του εμπάργκο, αυτές θεωρούνται"παγωμένες" με υπαιτιότητα της ελληνική κυβέρνησης, ενώ εκφράζονται ανησυχίες για την κατάσταση των ρωσικής κατασκευής ολικών συστημάτων του ελληνικού οπλοστασίου:"Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοια συμπεριφορά μιας κυβέρνησης που να στρέφεται κατά της ίδιας της ασφάλειας της χώρας. Ακόμα και η Πολωνία δεν σταμάτησε να προμηθεύεται ανταλλακτικά. Μόνο η Ελλάδα..."
 
Για την πιθανότητα έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η Μόσχα δεν εκφράζεται ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Παρά τις εξαιρετικά φιλορωσικές θέσεις που υιοθετεί εσχάτως ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρου του κόμματος και πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, η Μόσχα παραμένει άκρως επιφυλακτική: "Από λόγια και καλές προτάσεις χορτάσαμε από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Με εξαίρεση την κυβέρνηση Παπανδρέου που από την αρχή ήταν εχθρική, όλες οι άλλες έλεγαν πολλά κι έκαναν ελάχιστα στο τομέα των ελληνορωσικών σχέσεων. Θα δούμε όταν αναλάβει την εξουσία αν αυτά που λέει τώρα θα συνάδουν με τα κυβερνητικά πεπραγμένα"...
 
Την ιδια στιγμή η Μόσχα αποστέλλει τη ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το πυραυλοφόρο καταδρομικό «Μόσκβα» στα Ιόνια νησιά για να τιμήσουν τις εκδηλώσεις της  «Ρώσικης Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά» που πραγματοποιείται από το 2002 και μαζί της για πρώτη φορά μια πολύ μεγάλη αποστολή πολιτικού προσωπικού αποτελούμενη από 30 βουλευτές.
 
Σημειώνεται ότι το φόρουμ αποκαλύπτει στη ρωσική και ελληνική κοινωνία τον ρόλο της Ρωσίας στην ίδρυση του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους μέσω των προσπαθειών του ναυάρχου Αγίου Θεόδωρου Ουσακώφ.
 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: