ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ… ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΟΤΙΑ

Κάποτε ήταν καλυμμένη από παγετώνες και κάπου εκεί πήγαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Μετά έγινε η ρωμαϊκή επαρχία Britannia μέχρι να έρθει ο Γουίλιαμ Γουάλας και ο πόλεμος της Ανεξαρτησίας. Μια ανεξαρτησία για την οποία οι μισοί Σκώτοι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν σήμερα στο δημοψήφισμα. Αυτή, είναι η ιστορία της Σκοτίας σε δύο γραμμές…

Οι κάτοικοί της έχουν τριπλή καταγωγή, 1. Από γηγενείς λαούς 2. Από τους Άτλαντες 3. Από τους αρχαίους Έλληνες. Βρίσκεται βόρεια της Αγγλίας και χωρίζεται βασικά σε δυο περιοχές: τις ορεινές, τα Χάιλαντς (Highlands) όπου ζουν οι λεγόμενοι Χαϊλάντερς (ορεινοί) και τις πεδινές, Λόουλαντς (Lowlands) όπου ζουν οι Λόουλαντερς (πεδινοί).
Το 1286 ο Αλέξανδρος ο Γ’ της Σκοτίας και η εγγονή του Μαργαρίτα της Νορβηγίας πέθαναν και έτσι «έσπασε» η αλυσίδα της διαδοχής. Τότε η Αγγλία προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, ο Εδουάρδος ο Α’ της Αγγλίας έστειλε τον Ιωάννη της Σκοτίας ως υπο-βασιλειά αλλά τα σχέδια της Αγγλίας για απόλυτη κυριαρχία στη Σκοτία δεν… ευοδώθηκαν. Ξέσπασε ο πόλεμος της Ανεξαρτησίας (που συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα του 14ου αιώνα), με ήρωα τον Γουίλιαμ Γουάλας.
Ο Ροβέρτος Β’ ανέβηκε στο θρόνο και έτσι καθιερώθηκε η δυναστεία των Στιούαρτ, που τελείωσε με την… Ματωμένη Βασίλισα, Μαρία Στιούαρτ.

Η Αγγλία δεν ξέχασε ποτέ τα σχέδια για κυριαρχία στη Σκωτία. Το 1707, οι Άγλλοι απείλησαν τους Σκότους με αποκλεισμό από το εμπόριο και πάγωμα της ελεύθερης διακίνησης στα σύνορα. Κάτι ανάλογο με ό,τι γίνεται τώρα δηλαδή. 
Κάπως έτσι φτάσαμε στην υπογραφή της Ενωτικής Πράξης και της «γέννησης» του Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας. 

Οι Σκότοι δεν ξέχασαν επίσης ποτέ ότι στην ουσία ήθελαν να είναι ξεχωριστό κράτος. Είχαν μια κάποια αυτονομία και το 1998 η «μαμά» Αγγλία τους άφησε να έχουν και κοινοβούλιο. Έχουν επίσης δική τους εθνική ομάδα, ανεπίσημο εθνικό ύμνο (Flower of Scotland) και την πιο παλιά σημαία….
Σήμερα μέχρι τις 22:00 η ώρα Ελλάδος καλούνται να αποδείξουν για ακόμη μια φορά πόσο γενναίοι είναι ή ότι και αυτοί έχουν πέσει στο λήθαργο της εποχής μας ψηφίζοντας για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ τους!
Ελπίζουμε να τους δείξει τον δρόμο το ελεύθερος Μέγιστος των Ελλήνων, Αλέξανδρος! Άγαλμα του οποίου υπάρχει μπροστά από το δημαρχείο του Εδινβούργου.
Alexander_&_Bucephalus_by_John_Steell
Μέχρι τα αποτελέσματα και την ανάλυσή τους καλό θα ήταν να μάθουμε την αληθινή ιστορία των Σκότων από την μακρινή υπερβόρεια Ελλάς μέσα από το ντοκιμαντέρ και έρευνα του ΕΟΕ:


Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/09/video_95.html#ixzz3DgEItKEg

Δεν υπάρχουν σχόλια: