ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Αιφνιδίως στον Άρειο Πάγο ο Γ. Παπακωνσταντίνου


Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014




 Ζήτησε να δώσει διευκρινήσεις για τη λίστα Λαγκάρντ -«Στοχοποιήθηκα γιατί έβαλα τη χώρα στο Μνημόνιο», είπε ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό το κάθαρμα, και όλη η συμμορία, ενώ θα έπρεπε να έχουν ήδη σουβλιστεί στο Σύνταγμα... κυκλοφορεί/ουν ακόμα ελεύθερος/οι...

Η Α-Δικαιοσύνη, έχει τους δικούς της βραδείς ρυθμούς, όταν πρόκειται για ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ και τους γρήγορους, όταν πρόκειται για πολίτες ΓΑΜΑ κατηγορίας!

Πόπη Σουφλη 


- Ζήτησε να δώσει διευκρινήσεις για τη λίστα Λαγκάρντ -«Στοχοποιήθηκα γιατί έβαλα τη χώρα στο Μνημόνιο», είπε ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας

Επίδειξη θράσους από τον πρώην υπουργό Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος υπό την απειλή του Ειδικού Δικαστηρίου προχωρά σε κινήσεις που φανερώνουν πανικό.

Ο πρώην «τσάρος της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε αιφνιδίως και κάτω από άκρα μυστικότητα ενώπιων του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, δηλώνοντας «θύμα της μνημονιακής εποχής».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να 
υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν αυτός που υπέγραψε πρώτος απ’ όλους το πρώτο μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε «σωτηρία» για τη χώρα και ήταν αυτός που κουνούσε το δάχτυλο στον ελληνικό λαό και με ύφος χιλίων καρδιναλίων έλεγε πως μόνο εκείνοι φταίνε για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας και πρέπει να πληρώσουν το… μάρμαρο!
Ο ίδιος ζήτησε να δώσει επιπλέον διευκρινήσεις για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, ενώ το ίδιο ζήτησαν και οι τέσσερις συγγενείς του.

Το αίτημα τους έγινε δεκτό και κάτω από άκρα μυστικότητα προσήλθαν ενώπιον όλων των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου.

Κατά την παραμονή τους στον Δικαστικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβαν τα όσα μέχρι σήμερα έχουν υποστηρίξει.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απέδωσε την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες και επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε επειδή έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο.

Κάτι ανάλογο είχε ισχυριστεί και ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, τονίζοντας, τότε, ότι «η λίστα αλλοιώθηκε, αλλά όχι από εμένα». «Στο θέμα της αλλοίωσης της λίστας υπάρχει ένα ερώτημα. Αν όχι εγώ, ποιος; Οι μόνοι που έχουν ψαχτεί είναι οι συγγενείς μου», είχε πει στη Βουλή.

O πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται ότι έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων που επίσης κατηγορούνται στην υπόθεση, ενώ παρέλειψε να δώσει τη λίστα στο ΣΔΟΕ για έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Παπακωνσταντίνου έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης δημοσίου εγγράφου για να προσπορίσει σε άλλον αθέμιτο όφελος, καθώς και με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Από την πλευρά τους τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκαν με την σειρά τους τις κατηγορίες που τους βαρύνουν και υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία ανάμιξη με τις πράξεις που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου. Ακόμη, τόνισαν ότι η υπόθεση της λίστας αφορά τρίτους και όχι εκείνους οι οποίοι δεν έχουν καμία ανάμειξη ή σύνδεση.

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο να αποφανθεί, αφού πρώτα ακούσει την πρόταση του αρεοπαγίτη Χριστόφορου Κοσμίδη, για την παραπομπή ή όχι του κ. Παπακωνσταντίνου και των συγγενικών του προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο.


newsbomb.gr
Freepen.gr
 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: