ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

HATRED: ΤΟ ΠΙΟ ΒΙΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟΓΚΕΪΜ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!! ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΑΝΙΑΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!



Nikolaos Gonos 5 10/18/2014 05:55:00 μ.μ.

HATRED: ΤΟ ΠΙΟ ΒΙΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟΓΚΕΪΜ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!! ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΑΝΙΑΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!
Το θέμα της βίας στα video games βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, ειδικότερα μάλιστα όταν προκύπτουν τίτλοι που μπορούν κάλλιστα να συνδεθούν με ακραίες και ανήθικες συμπεριφορές. Αυτή τη φορά ο κλήρος έπεσε στο Hatred, έναν τίτλο που αναπτύσσεται από την πολωνική Destructive Creations και που έγινε η αιτία για να ξεσπάσουν έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις για την ύπαρξη και προβολή της βίας στα video games.
Όπως φάνηκε και από το trailer που μόλις κυκλοφόρησε, το Hatred είναι ένα isometric shooter, όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός psycho killer, ο οποίος επειδή μισεί την κοινωνία σκοτώνει ανελλιπώς όποιον βλέπει μπροστά του. Μην ψάχνετε κάποιο ιδιαίτερο story ή κάποιο background για τον psycho χαρακτήρα που πρωταγωνιστεί, καθώς το νόημα του Hatred είναι ένα: Σκοτώστε οποιονδήποτε βρίσκεται στο οπτικό σας πεδίο με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο. Οι σκηνές του trailer θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ωςιδιαίτερα σκληρές, όμως οι δημιουργοί του Hatred προειδοποιούν ότι κανείς δεν θα πρέπει να παίρνει τον τίτλο τους στα σοβαρά, καθώς πρόκειται απλώς… για ένα παιχνίδι. Επιπλέον, όπως τόνισαν το Hatred είναι ένα project που φιλοδοξεί να αποτελέσει κάτι τοδιαφορετικό και ένα game που θα χαρίζει στους παίκτες αυθεντική video game απόλαυση. Στόχος των δημιουργών του ήταν να δώσουν πνοή σε μία ρεαλιστική εμπειρία, η οποία θα απέχει σημαντικά από τον πολύχρωμο και political correct χαρακτήρα της πλειοψηφίας των σημερινών παιχνιδιών.
Οι υπεύθυνοι του Hatred δήλωσαν ότι σκέφτονται είτε να κυκλοφορήσουν μόνοι τους το παιχνίδι είτε να διανεμηθεί μέσω Steam ή του GOG. Ωστόσο, με το που έκανε την εμφάνιση του το trailer αμέσως ξέσπασε ένας πόλεμος στα διάφορα gaming forums και στo Twitter, καθώς υπήρξαν πάρα πολλοί gamers που δήλωναν ενοχλημένοι και αηδιασμένοι από την υπέρμετρη βία που χρησιμοποιείται στο Hatred και άλλοι, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τον τίτλο της Destructive Creations ως μία διασκεδαστική παρωδία στο θέμα των βίαιων video games. Βλέποντας την αρνητική διάσταση που έχει πάρει το θέμα, η Epic Games έσπευσε να ανακοινώσει ότι το Unreal logo που χρησιμοποιείται στην έναρξη του trailer δεν έχει γίνει με την συγκατάθεση της, παρόλο που το Hatred έχει δημιουργηθεί με την Unreal Engine 4, διευκρινίζοντας ότι η Epic δεν είναι σε θέση να ελέγξει το περιεχόμενο των τίτλων που βασίζονται στην game engine της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπεύθυνοι τουGOG, οι οποίοι τόνισαν ότι ουδέποτε έχουν έρθει σε συμφωνία με την Destructive Creations για την ψηφιακή διανομή του Hatred.
Με βάση τα παραπάνω είναι λογικό που η συζήτηση για τη βία στα video games έχει ανάψει και πάλι για τα καλά, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν το Hatred ως το πιο βίαιο game που όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: