ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί ο Ομπάμα ζητάει χρόνο για να αντιμετωπίσει την ISIS;


Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί ο Ομπάμα ζητάει χρόνο για να αντιμετωπίσει την ISIS;
Στα διαγγέλματά του σχετικά με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ο Προέδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επαναλαμβάνει συνεχώς ότι χρειάζεται χρόνος για να εξαλειφθεί  ένας «καρκίνος», όπως είναι αυτός της ISIS. Για ποιο λόγο ζητάει άραγε μονίμως πίστωση χρόνου;

Εξ όσων γνωρίζουμε, όταν ο Ομπάμα μιλάει για«καρκίνο»  δεν αναφέρεται στην ισλαμική ιδεολογία, αφού όχι μόνο δεν παραδέχεται ότι το Ισλάμ σχετίζεται με τη βία αλλά επιπλέον απαγόρευσε την ενημέρωση των ανθρώπων των δυνάμεων επιβολής του νόμου σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει η δήθεν θρησκεία της αγάπης και της ειρήνης. Αν εννοούσε το Ισλάμ τότε η ανάγκη για επιπλέον χρόνο θα ήταν εύλογη. Δεν μπορείς από τη μία ημέρα στην άλλη να εξαλείψεις μία ιδεολογία που υπάρχει για περισσότερα από 1.400 χρόνια.

Επομένως, όταν χρησιμοποιεί τη λέξη «καρκίνος» αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην ISIS.

Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση αναρωτιέται κανείς: Πώς γίνεται ο αμερικανικός στρατός που χρειάστηκε μόλις τρεις εβδομάδες για να ανατρέψει το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, να θέλει «χρόνο» -χρόνια σύμφωνα με τους περισσότερους Αμερικανούς στρατιωτικούς αναλυτές- για να νικήσει την ISIS;

Το ερώτημα γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό αν 
αναλογιστεί κανείς ότι το Ιράκ, το οποίο κατακτήθηκε από τις ΗΠΑ σε λιγότερο από ένα μήνα, είχε μια πραγματική κυβέρνηση και τακτικό στρατό πολύ καλύτερα οργανωμένο και εξοπλισμένο σε σχέση με την ISIS που συχνά περιγράφεται ως «ετερόκλητη ομάδα τρομοκρατών», ως μια οργάνωση που εμφανίστηκε από το πουθενά.

SYRIA-CONFLICT-NUSRA-FILES
Ο λόγος που ο Ομπάμα θα χρειαστεί χρόνια για τον πόλεμο εναντίον τωντζιχαντιστών είναι επειδή αρνείται να στείλει επίγειες δυνάμεις, οι οποίες μπορούν να χτυπήσουν τους ισλαμιστές δολοφόνους αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Τις ίδιες δυνάμεις που είχε αποσύρει πριν από λίγα χρόνια, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο στην άνοδο της ISIS. Τις δυνάμεις που αρνείται να χρησιμοποιήσει αν και γνωρίζει ότι είναι αναγκαίες για τη συντριβή του Χαλιφάτου.

Με δεδομένη την πίστωση χρόνου λοιπόν, η ιστορία θα έχει την εξής συνέχεια: οι αεροπορικές επιδρομές θα συνεχίζονται στο βαθμό που χρειάζεται για να παραμένουν «ήσυχοι» όσοι καλούν σε δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε» θα ισχυρίζονται οι ΗΠΑ. Η επίσημη εκδοχή θα αναφέρει ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες αποδυναμώνονται και ότι η νίκη του συνασπισμού είναι θέμα χρόνου.

Στο μεταξύ, η ISIS θα αρχίσει να χάνεται από τα πρωτοσέλιδα και το θέμα σταδιακά θα ξεθωριάσει. Σύντομα οι εικόνες της φρίκης και τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς θα σταματήσουν να προβάλλονται. Ήδη ο «Χαλίφης» Abu Bakr al-Baghdadi ζήτησε από τους τζιχαντιστές να σταματήσουν την προβολή των εγκλημάτων τους στα social media.

Σημειωτέον ότι αυτές οι εικόνες ήταν που σόκαραν την κοινή γνώμη και «εξουσιοδότησαν» τον Ομπάμα να εξαπολύσει τις αεροπορικές επιδρομές.

Αν οι τζιχαντιστές δεν είχαν αναρτήσει όλες αυτές τις κτηνωδίες σε δημόσια θέα, πιθανότατα ο κόσμος θα γνώριζε πολύ λιγότερα για το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές και φυσικά δεν θα έδινε μεγάλη σημασία. Ωστόσο, όλο αυτό έπρεπε να γίνει ώστε να κινητοποιηθούν οι ξένοι τζιχαντιστές, οι απανταχού αιμοσταγείς ισλαμιστές. Σπεύδοντας να συμμετάσχουν στην επίπλαστη τζιχάντ, το Ισλαμικό Κράτος γιγαντώθηκε και απέκτησε πλοκάμια στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Επομένως, αν όντως ισχύσει το «εμπάργκο» και οι ακόλουθοι του Χαλίφη συμμορφωθούν στη νέα εντολή, η ISIS θα πάψει πλέον να απασχολεί την επικαιρότητα. Αραιά και που θα ακούμε για κάποια περιστασιακή νίκη εναντίον των τζιχαντιστών -σκοτώθηκε ο τάδε ή ο δείνα τζιχαντιστής- και ο κόσμος θα τους ξεχάσει.

Στο μεταξύ όμως, εκείνοι θα συνεχίσουν να υλοποιούν το σκοπό τους, χωρίς αυτό να έχει κανένα πολιτικό κόστος για τα αφεντικά τους…τα σχέδια των οποίων αποκαλύφθηκαν από την υπέρμετρη προβολή που δόθηκε στο θέμα. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, με την «πίστωση» χρόνου ελπίζουν να κουκουλώσουν τις «βρωμιές» τους, να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη και να συνεχίσουν ακάθεκτοι -με μια μικρή καθυστέρηση- το έργο τους.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: