ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Μωραίτης Φτάσατε το ΠΑΣΟΚ στο 3% και έχετε άποψη;



 Μπράβο ρε Μωραϊτή... τίναξες στον αέρα όλες τις δημοσκοπήσεις και είπες την αλήθεια ΜΟΝΟ ως προς το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.
Άντε και καλά... ΣΑΡΑΝΤΑ!

Πόπη Σουφλή

Με την επισήμανση ότι το «ΠΑΣΟΚ είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό» και στα όρια του 3%, αλλά και το καίριο ερώτημα «τελικά θα κάνουμε κάτι ή θα παραδοθούμε αμαχητί στην ιστορική χλεύη ως μοιραίοι και άβουλοι;» σφραγίζει το άρθρο-«βόμβα», με το οποίο απαντά στις επιθέσεις της Χαριλάου Τρικούπη κατά του Γιώργου Παπανδρέου, ο βουλευτής του Κινήματος, Θάνος Μωραϊτης.

Ο Αιτωλοακαρνάρας βουλευτής έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού και στο αίτημά του να παγώσει 
η διαδικασία για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, να γίνει έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και να αναδειχθεί νέα ηγεσία από τη βάση.

Ο κ. Μωραίτης δίνει απάντηση τόσο στα όσα είπε εναντίον των παπανδρεϊκών στο protothema.gr ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, όσο και στη γενική επιχειρηματολογία της ηγεσίας για τις επιδιώξεις του πρώην πρωθυπουργού και την υπονομευτική στάση, που θεωρεί ότι αυτός τηρεί, για την κυβερνητική σταθερότητα στη χώρα. 

Από την άλλη πλευρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν ότι ο κ. Μωραίτης θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη πριν πει οτιδήποτε.

Το άρθρο του βουλευτή και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θάνου Μωραΐτη, στην προσωπική του ιστοσελίδα, έχει ως εξής:

Θα κάνουμε τελικά κάτι;

«Η παράταξη είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό και δυστυχώς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τα διάφορα εξαπτέρυγα επιλέγουν τον διχασμό.

Η κοινωνία έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη της βλέποντας τα παιγνίδια κοντόφθαλμων τακτικισμών.

Με εκτός τόπου και χρόνου, δημόσιες ή «άτυπες» τοποθετήσεις, επιλέγουν να κλείσουν τα μάτια μπροστά στον άμεσο κίνδυνο εξαΰλωσης του ΠΑΣΟΚ και μιλούν για «συνοχή». Ποια συνοχή άραγε, αυτή στο 3%;

Βλέπουμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μιλάνε για «Καστελόριζα» και «αυτούς που μας έβαλαν στα μνημόνια».

Τα μικροκομματικά τους κίνητρα αποδομούν την πατριωτική στάση της παράταξης και αθωώνουν την εγκληματική διακυβέρνηση Καραμανλή.

Μιλάνε όπως ακριβώς ο Καμμένος και η ΝΔ την περίοδο 2009-2012. Ίσως νιώθουν ότι βρίσκονται ήδη σε άλλο κόμμα.

Άλλοι, τη μια είναι μνημονιακότεροι του μνημονίου και την άλλη συριζοποιούν τον λόγο τους.

Θυμόνται ίσως μια εποχή που στον χώρο μας κάποιοι πριν αντιληφθούν την σκληρή πραγματικότητα θεωρούσαν ότι μπορούσαν να διαπραγματευτούν καλυτέρα και ζούσαν τα δικά τους μικρά ή μεγάλα «Ζάππεια».

Άλλοι, συγκρίνουν τις αναδιατάξεις κολλητών και γυρολόγων με την δημοκρατική συμπαράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν θυμάμαι ο Ανδρέας Παπανδρέου να διαπραγματεύτηκε μια παράταξη με τη συμμέτοχη πέντε προσωπικοτήτων. Ούτε θυμάμαι αυτές οι προσωπικότητες να το ζήτησαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Και για να τελειώνουμε με τα παραμύθια: Τα διακυβεύματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με τα ονόματα ούτε με τα σύμβολα. Το απέδειξε περίτρανα αυτό άλλωστε η αποτυχία της Ελιάς.

Το διακυβεύματα είναι πολιτικά:

- Θεωρούμε τη συμμετοχή, λύση ή πρόβλημα στην παράταξη;

- Θέλουμε ένα ελίτ κομματίδιο στελεχών, με μανία κυβερνητικού που κάνει ιδεολογία τον τακτικισμό ή ένα κόμμα που θα ξαναδώσει λόγο στη βάση, με λυτρωτικές συμμετοχικές διαδικασίες, με πολιτικές θέσεις και ιδεολογικό στίγμα;

- Θέλουμε ένα κόμμα που θα ανοίξει με τολμηρές θέσεις και σχέδιο τη νέα πολιτική εποχή ή θα μιλάμε απλά για «κανονικότητα», αγκυλωμένοι σε μια «φαντασίωση» μιας μεταμνημόνιο εποχής η οποία θα είναι ίδια και απαράλλακτη με αυτήν προ μνημονίου;

- Θα παραδώσουμε τον πολιτικό μας χώρο να αλωθεί οριστικά από ένα ανιστόρητο πολιτικό δίπολο;

- Τελικά θα κάνουμε κάτι ή θα παραδοθούμε αμαχητί στη ιστορική χλεύη ως μοιραίοι και άβουλοι;

Αυτά είναι τα διακυβεύματα και τα ερωτήματα από τα οποία δεν μπορεί να κρυφτεί κανένας πλέον».



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: