ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΝ: Σοβαρές εξελίξεις.



Με μεγάλη μας λύπη, όσα έφθαναν τελευταίες μέρες στα αυτιά μας και δεν μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να φανταστούμε ότι μπορεί να ισχύουν, διαπιστώνουμε ότι γίνονται πράξη -και μάλιστα με την μορφή "προφορικής εντολής".

Ως εκπαιδευτικοί -αλλά και ως θεολόγοι που είμαστε αρκετοί από εμάς- έχουμε ηθικό χρέος προς το λειτούργημά μας, να ομολογούμε την αλήθεια. 

Τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση με τιςσυμπροσευχές με τους κάθε είδους αιρετικούς έφτασε στο απροχώρητο. 

Εκτός από τους Παπικούς, εσχάτως εμφανίστηκαν και οι μονοφυσίτες. 

Μέχρι πρότινος βλέπαμε 
αιρετικούς να παρίστανται σε κάθε σχεδόν χειροτονία επισκόπου που γίνεται στην Σερβία. 

Δυστυχώς, η νέα "μόδα", έφθασε και στην Ελλάδα και μάλιστα και σε μητροπόλεις που δεν μας είχαν συνηθίσει σε τέτοιες κραυγαλέες προκλήσεις (δείτε εδώ).

Είναι αυτονόητο ότι ως πιστοί θα σταθούμε δίπλα σε κάθε αγωνιστή ιερέα που αρνείται να αποδεχθεί την επιβαλλόμενη νέα πανθρησκεία. Η "υπακοή" με την οποία μας έχουν αποκοιμίσει τόσα χρόνια προϋποθέτει ότι ο επίσκοπος αγρυπνά και πονάει για το ποίμνιό του. 

Προϋποθέτει ότι ο επίσκοπος δεν διαπραγματεύεται τις αλήθειες της Ορθόδοξης πίστης μας. 

 Όταν όμως ο ίδιος ο επίσκοπος πέφτει, έχουμε χρέος ως πνευματική ηγεσία να του υποδεικνύουμε το παράπτωμά του να διατυπώσουμε ευθαρσώς και δημοσίως την πτώση του και να υποστηρίξουμε κάθε αδικημένο αδερφό μας. Ως πιστοί με συνείδηση δεν έχουμε καμία διαφορετική επιλογή.

Τις επόμενες ημέρες θα ανανεώνουμε διαρκώς το ιστολόγιό μας πληροφορώντας σας για κάθε εξέλιξη.  

Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουμε ότι πέρα από την ψυχική μας στήριξη, η φυσική μας παρουσία θα είναι δεδομένη σε κάθε ειρηνική και νόμιμη διαμαρτυρία.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: