ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Οι Εβραίοι στην Τουρκία, κινδυνεύουν από εθνικιστικό πογκρόμ!






 Κι ο Αντωνάκης, σκέπτεται λέει να προτείνει την ΕΒΡΑΙΑ Δαμανάκη, για Πρόεδρο της... Ελλαδικής Δανιμαρκίας.

Ρε μέχρι και οι τουρκαλάδες ξύπνησαν με τους κωλοεβραίους και τους παίρνουν στο κυνήγι.... κι εμείς κοιμόμαστε ακόμα με τα τσαρούχια;;;

Πόπη Σουφλή

image002

Πολλοί άνθρωποι από την εβραϊκή κοινότητα της Τουρκίας εγκαταλείπουν την χώρα, μετά την αύξηση των απειλών και επιθέσεων εναντίον τους, έγραψε εξέχων εβραίος επιχειρηματίας από την εβραϊκή κοινότητα της χώρας, σε άρθρο του για την Κωνσταντινούπολη στην εβραϊκή εφημερίδα Salom.

«Αντιμετωπίζουμε απειλές, επιθέσεις και παρενοχλήσεις κάθε μέρα. Ελπίδα δεν υπάρχει . Είναι απαραίτητο να αφυπνιστεί η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, η κοινωνία των πολιτών, οι γείτονες και οι νομικοί μας για να δούμε αυτό; , τονίζει ο Εβραίος επιχειρηματίας.


Ο ίδιος , είναι ένας επαγγελματίας στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος

κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, πρόσθεσε ότι όλο και περισσότεροι Τούρκο-Εβραίοι κάνουν σχέδια να μετακινηθούν στο εξωτερικό με τις οικογένειές τους, αισθανόμενοι ανασφαλείς και υπό μεγάλη πίεση στην χώρα, γράφει σε εκτενές άρθρο της, η τουρκική εφημερίδα hurriyetdailynews .

«Περίπου το 37 τοις εκατό των αποφοίτων λυκείου από την εβραϊκή κοινότητα της Τουρκίας προτιμούν να φύγουν στο εξωτερικό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση … Ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε φέτος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια», έγραψε ο ίδιος.
Δεν είναι μόνο οι μαθητές, οι οποίοι έχουν αρχίσει να σκέφτονται την οικοδόμηση μιας ζωής στο εξωτερικό για τις οικογένειες και τα παιδιά τους, αλλά και οι νέοι επιχειρηματίες, γράφει το τουρκικό άρθρο .


«Την περασμένη εβδομάδα, όταν μιλούσα με δύο από τους φίλους μου σε ξεχωριστές περιπτώσεις, η συζήτηση στράφηκε στην αναζήτηση μας, για μια άλλη χώρα για να μετακινηθούμε . Δηλαδή, η γενιά μου , επίσης, σκέφτεται περισσότερο την έξοδο από την χώρα αυτή », έγραψε ο Εβραίος επιχειρηματίας .
Πριν λίγες ημέρες είχαμε φραστικές οι επιθέσεις στην συναγωγή Salom Neve στην περιοχή Beyoglu της Κωνσταντινούπολης, η οποία έχει υποστεί επίθεση με εκρηκτικά τρεις φορές στο παρελθόν, το 1986, το 1992 και το 2003. Επίσης πριν λίγες ημέρες τοιχοκολλήθηκε χαρτί στην είσοδο της συναγωγής «να κατεδαφιστεί» από μια άγνωστη ομάδα. Αργότερα, η ακραία τουρκική εθνικιστική ομάδα ALPEREN Ocakları, του υπερεθνικιστικού Κόμματος της Ένωσης (BBP), προσπάθησε να κάνει πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην συναγωγή.


Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του ιδίου εβραίου επιχειρηματία Τ. Gabay στην τουρκική εφημερίδα Radikal, αναφέρθηκε ότι οι αλλαγές στην νομοθεσία και η αναγνώριση των εγκλημάτων μίσους στον τουρκικό ποινικό κώδικα δεν είναι επαρκείς για την προστασία της Εβραϊκής κοινότητας της Τουρκίας.


«Οι νόμοι έχουν αλλάξει. Τα λόγια μίσους δεν αποτελούν πλέον έγκλημα, αλλά έγινε ποτέ καμία δίκη για τα κηρύγματα μίσους εναντίον της κοινότητας μας; Δεν κατηγορώ την τουρκική κυβέρνηση μόνο και μόνο για αυτό. Η αντιπολίτευση, η κοινωνία των πολιτών, τα συνδικάτα και η δημοκρατική δημόσια κοινότητα , θα πρέπει να αποτελέσουν μια ασπίδα για εμάς. Θα πρέπει να παρακολουθούν τα γεγονότα αυτά, είπε ο ίδιος , προσθέτοντας ότι οι καθημερινές απειλές εναντίων των Εβραίων έχουν αυξηθεί λόγω της ευρείας χρήσης των social media στην Τουρκία.


Στις21 Νοεμβρίου , ο Ντουρσούν Αλί Σαχίν, Νομάρχης της βορειοδυτικής επαρχίας της Αδριανούπολης, προκάλεσε κατακραυγή όταν πρότεινε η (Μεγάλη εβραϊκή Συναγωγή), που χτίστηκε το 1907, να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ως μουσείο, ως απάντηση στην πρόσφατη ισραηλινή πρόκληση στο Τέμενος Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ .


Σύμφωνα με άρθρα μας στο Pentapostagma.gr, στην θέση των Εβραίων στην Τουρκία, έχουν βρεθεί χιλιάδες φορές, οι έλληνες οι αρμένιοι, οι Κούρδοι, αλλά και άλλες μειονότητες, οι οποίες υπέμεναν , διωγμούς δολοφονίες, εξευτελισμούς, βιασμούς, πογκρόμ, λόγω της εθνικιστικής τουρκικής πολιτικής κατά περιόδους, και σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά συμφέροντα.

 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: