ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΕΥΓΕ ΠΑΝΟ! Μετά απο 40 χρόνια, το κράτος προσκύνησε τον Μανώλη Μπικάκη και τους ήρωες της Κύπρου…


Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 30, 2015

ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ, ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΡΩΕΣ.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στον Αμύγδαλο δίπλα στους Παρανύμφους, τόπο καταγωγής του Μ. Μπικάκη για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στη μνήμη του Κρητικού ήρωα. Ο Π. Καμμένος βρίσκεται εκεί για να τιμήσει τον ήρωα της Κυπριακής τραγωδίας Μανώλη Μπικάκη καταθέτοντας στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα. Συγκινημένος τραγούδησε κι ο ίδιος τον εθνικό ύμνο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη μνήμη του Κρητικού ήρωα.
Ο Υπουργός συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστα Δαμαβολίτη.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σήμερα, τιμούν έναν ήρωα με καθυστέρηση 40 χρόνων. Θα αποδοθούν τιμές σε όλους τους ήρωες που πολέμησαν στην Κύπρο» – δήλωσε ο κ.Καμμένος, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη δώσει εντολή να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες που είχε επιβάλλει η τρόικα στις ένοπλες δυνάμεις με σκοπό να κάμψει το ηθικό τους.
Ποιός είναι ο Μανώλης Μπικάκης
Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Μπικάκης έλαβε μέρος στον πόλεμο ενάντια στην εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο το 1974,υπηρετώντας στην Α΄ Μοίρα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.). Έμεινε στην ιστορία για την ηρωική προσπάθεια που έκανε πολεμώντας επί τέσσερεις ημέρες μόνος του και ενώ τον θεωρούσαν οι συμπολεμιστές του νεκρό, αφού αποσπάστηκε από τις υπόλοιπες δυνάμεις. Κατέστρεψε έξι τουρκικά τεθωρακισμένα άρματα Μ48-Α2 με αντιαρματικά βλήματα ΠΑΟ. Αφού απολύθηκε από το Στρατό, στη συνέχεια εργάστηκε ως οικοδόμος έως το 1994, όπου και σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών. Τιμήθηκε μετά θάνατον από την Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας με ειδική πλακέτα που απεστάλη από τον τότε Πρόεδρο της Λέσχης Στέφανο Δρούγκα, στους γονείς του στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: