ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

“ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ” ΠΟΥΤΙΝ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ



 Απίστευτος ο ... κοντός... αποσκοπεί να τραβήξει το Τσιπράκι από τα φουστανια της Μέρκελ!
Μακάρι να το καταφέρει... έτσι οπως κατάφερε και με κάποιο λαμόγιο ρασοφόρο....

Πόπη Σουφλή

''ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ: 

 ΣΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

 ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΕΔΩ!''


Άνοιγμα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με εγκωμιαστικούς χαρακτηρισμούς προς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και εξαιρετικά δυσμενείς εκφράσεις προς το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μεταδίδονται τις τελευταίες ώρες από έγκυρα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και φιλορωσικά portal. 
 
Mάλιστα πολιτικοί αναλυτές που έχουν την εύνοια Πούτιν στη Μόσχα, δεν διστάζουν να “προφητέψουν”: ..
Η φιλορωσική Αριστερά φαίνεται να κερδίζει στην Ελλάδα!”

Ως πρώτο υπαίτιο της εχθρικής πολιτικής της ελληνικής συγκυβέρνησης προς τη “φίλη Ρωσία”, οι ορθόδοξοι Ρώσοι δείχνουν τον αντιπρόεδρο της έκπτωτης ομάδας του Μαξίμου. 
 
Οι χαρακτηρισμοί είναι πολύ σκληροί αφού γίνεται λόγος για…πλιατσικολόγους που προσπάθησαν να κερδοσκοπήσουν την ώρα που οι ΗΠΑ αγκάλιαζαν την Σαουδική Αραβία για να ρίξουν την τιμή του πετρελαίου και να γονατίσουν τη Μόσχα. 
Πρώτη φορά, γίνονται ανάλογες δριμύτατες αναφορές.

Ενδεικτική είναι η ανταπόκριση του Δημήτρη Λιάτσου από την ρωσική πρωτεύουσα, ειδικά για τη RBTH. Τα όσα αναπτύσσονται, μας αφήνουν άφωνους.

“…Μέσα στο 2014, το Κρεμλίνο ευελπιστούσε μια κάποια στήριξη από εκπροσώπους χωρών με “ιδιαίτερες σχέσεις”, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Για παράδειγμα, στο θέμα των κυρώσεων που επέβαλλαν οι Βρυξέλλες στη Μόσχα. Τίποτα!
 
 Η καραμέλα της “ευρωπαϊκής αλληλεγγύης” χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον. Παρά την αναστάτωση και τις απώλειες που επέφεραν οι απαντητικές κυρώσεις της Ρωσίας στην ελληνική αγροτική οικονομία. 
 
Ήταν τότε που η αλήστου -πλέον- μνήμης κυβερνητική εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης(σ.σ προφανώς εννοείται η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου) με απύθμενο θράσος ανακοίνωνε ότι “η Ελλάδα δεν κάνει εξωτερική πολιτική με τα … ροδάκινα”! 
 
Προφανώς εννοούσε ότι κάνει “σοβαρή και μελετημένη” εξωτερική πολιτική. Σαν αυτή π.χ. που διατύπωσε ο Ευ.Βενιζέλος, ότι δηλαδή είναι λάθος να λέγεται ότι χάνουμε από τις κυρώσεις, αφού οι Έλληνες παραγωγοί πήραν κάποιες αποζημιώσεις, ή ότι από τη συνδιαλλαγή ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας για τη σημαντική μείωση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου με στόχο να κάμψουν την αντίσταση της Ρωσίας, η Ελλάδα κέρδισε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια! 
 
Είναι, πράγματι, απίστευτη η προσέγγιση του ΥΠΕΞ χώρας με “ιδιαίτερες σχέσεις” με τη Ρωσία. 
 
Να χαίρεται από την άσκηση της καταστροφικής πολιτικής μιας χώρας ενάντια σε άλλη. 
Σαν τους … πλιατσικολόγους στον πόλεμο, που θησαυρίζουν αμέσως μετά την καταστροφή και τον όλεθρο που σκορπούν οι επιτιθέμενοι!”, αναφέρει ο κ.Λιάτσος για τον Βενιζέλο χαρακτηρίζοντας τον ουσιαστικά μαυραγορίτη!


Προεκλογικά θυμήθηκε ο Βενιζέλος τη Ρωσία

Με όσα σχολιάζονται φαίνεται ότι οι Ρώσοι τις έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για το ποιον θα στηρίξουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου: “
 
…Ο “πολυμήχανος” Βενιζέλος, μετά τη σωρεία των αντιρωσικών “φιλιππικών” σε κοινοβουλευτικές διασκέψεις του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και αλλού, μετά τη νομιμοποίηση των φασιστών και ενόπλων εθνικιστικών ομάδων, με την επίσκεψή του στο Κίεβο, το Μάρτιο, μόλις προ εβδομάδων, και ενώ συναποφάσιζε την εσπευσμένη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα, έστελνε ταυτόχρονα “αίτημα” στη Μόσχα να τον δεχτούν σε επίσημη επίσκεψη. 
 
Προφανώς, “θυμήθηκε” να απαντήσει στην πρόσκληση Λαβρόφ, την οποία του είχε κάνει δημόσια ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, όταν βρέθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβρη του 2013!

Κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. επί ένα εξάμηνο, δεν είχε χρόνο. Εστω, μετά το Κίεβο, γιατί δεν επεδίωξε να επισκεφθεί τη Μόσχα, ώστε η φίλη χώρα Ελλάδα με την προσφορά καλών υπηρεσιών να παίξει ένα ρόλο γέφυρας μεταξύ των δύο πλευρών; Ακολούθησε πιστά την πολιτική της “ευρωπαϊκής αλληλεγγύης”, αυτής που ώθησε τους εθνικιστές στον εμφύλιο σπαραγμό. 
 
Τώρα, εν όψει εκλογών στην Ελλάδα, θυμήθηκε την πρόσκληση Λαβρόφ, και επιδίωξε επίσκεψη στη Μόσχα για να παίξει, προφανώς προεκλογικά, το ρωσικό χαρτί. Πόσο ισχυρό μπορεί να είναι το πολιτικό “εγώ” ενός ανθρώπου ώστε να βάζει σε δοκιμασία τη μακραίωνη διμερή σχέση; 
 
Παρά την προσπάθεια διαρροής στους διαδρόμους του ΥΠΕΞ στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες, για πραγματοποίηση επίσκεψης μέσα στο Γενάρη, στη Μόσχα το θέμα “έχει απορριφθεί από την ημερήσια διάταξη”. 
 
Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς δηλώσεις, χωρίς φανφάρες. 
Οπως αρμόζει σε μια σοβαρή χώρα”, σημειώνει ο Δημήτρης Λιάτσος. 
Άρα η Μόσχα του κλείνει την πόρτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Με το κλείσιμο του 2014, το γνωστό ρωσικό πρακτορείο “ΙΝΤΕΡΦΑΧ”, έχει εκτενή συνέντευξη με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία αναφερόμενη στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λέει: Δεν είναι δυνατόν να θεωρείς μια χώρα εταίρο σου και ταυτόχρονα να παίρνεις ενάντια σε αυτή περιοριστικά μέτρα. 
 
Η εταιρική σχέση προϋποθέτει ισότητα. Εκτός αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά των κυρώσεων και για σοβαρούς οικονομικούς λόγους. 
 
 Γνωρίζουμε ότι οι κυρώσεις αποτελούν πλήγμα κατά της Ρωσίας αλλά ταυτόχρονα πλήττουν συχνά, ίσως πιο σκληρά, και τις χώρες που τις επιβάλλουν. 
 
Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που βρέθηκε στη θέση αυτή. 
Η τοποθέτηση αυτή, και όχι του Βενιζέλου, είναι που δημιουργεί “αποχρώσεις, ενδείξεις” για άρση των ρωσικών αντικυρώσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα. 
Αρκεί να συνοδευτεί με πράξεις. 
 
Πως μπορεί να γίνει αυτό; 
Η απάντηση βρίσκεται χρονικά στο πρώτο δίμηνο του 2015 ! 
Οψόμεθα ! 
Η ρωσική ιστοσελίδα ” gazeta.ru ” στο άρθρο της για την προκύρηξη πρόωρων εκλογών είχε τίτλο: “Η φιλορωσική Αριστερά φαίνεται να κερδίζει στην Ελλάδα!”
 


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: