ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχεδόν καθημερινά ακούμε παράπονα από συμπολίτες μας για τους αδέσποτους σκύλους, που κυκλοφορούν και πληθαίνει ο αριθμός τους και συνεχώς δεχόμαστε τηλεφωνήματα για να περισυλλέξουμε εμείς σκύλους – κυρίως κουτάβια - που εθεάθησαν εγκαταλειμμένα, πχ δίπλα σε σκουπιδιάρες.
Όμως, υπάρχει μια σοβαρή ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ εδώ: Η φιλοζωική ομάδα και οι εθελοντές της, που καθημερινά κάνουν αγώνα για τα ζώα, δεν είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα του Δήμου μας ! Ούτε είναι υπεύθυνοι να μαζεύουν κουταβάκια!
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, τότε;
Μα, σύμφωνα με τους νόμους αυτού του κράτους, ο μόνος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ είναι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ της κάθε περιοχής. Ο Δήμος έχει την υποχρέωση να υπάρχει ο αρμόδιος υπάλληλος στο Δημαρχείο. Ο Δήμος πρέπει να δημιουργεί κυνοκομεία, να προβαίνει σε στειρώσεις (για να μειωθεί σταδιακά ο αριθμός τους) και να προωθεί υιοθεσίες.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ.
Στον δικό μας Δήμο, όμως, όπως φάνηκε μέχρι τώρα και μακάρι να βγούμε ψεύτες, δεν έχει καθοριστεί αρμόδιος υπάλληλος ,σαν να μην υπάρχει τέτοιο πρόβλημα! Δεν υπάρχουν και διαθέσιμα χρήματα, όπως ενημερωθήκαμε από επίσημα χείλη, για την οργανωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος. Και ούτε ποτέ δόθηκε από την Δημοτική Αρχή κάποια, έστω και μικρή, βοήθεια στην φιλοζωική ομάδα για την, έστω και περιστασιακή αντιμετώπιση του θέματος.
Σίγουρα τα αδέσποτα, όπως και αν τα δει κανείς – σαν αφόρητο πρόβλημα και πηγή ασθενειών ή σαν πλάσματα του Θεού που έχουν την ανάγκη μας- δεν είναι και ούτε ήταν ποτέ μέσα στις προτεραιότητες του δικού μας Δήμου.
Η φιλοζωική ομάδα, πάντως, και τα μέλη της έχουν επανειλημμένα απευθυνθεί στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο επίσημα και ανεπίσημα- και έχουμε δηλώσει την επιθυμία μας να συνδράμουμε ενεργά με επικεφαλή τον Δήμο για την δρομολόγηση εφικτής λύσης του προβλήματος αυτού, που αμαυρώνει την εικόνα της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: