ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ… ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ…!!!


6
Του Χρήστου Μαζάνη
ΠΡΟΣΟΧΗ… ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ…!!!
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν oι επιστήμονες σχετικά με την αλλαγή του κλίματος στην Ευρώπη.
Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως ο χειμώνας του 2016 στη Γηραιά Ήπειρο μπορεί να εξελιχθεί στον πιο κρύο των τελευταίων 100 ετών εξαιτίας του φαινομένου Ελ Νίνιο, που επιστρέφει ισχυρότερο από ποτέ.
Το Ελ Νίνιο είχε να μας… επισκεφθεί μία εξαετία, ωστόσο επιστρέφει φέτος και μάλιστα με τη μεγαλύτερη ένταση από τη δεκαετία του 1950. Εάν οι προβλέψεις των επιστημόνων επαληθευτούν, αέριες μάζες από την Αρκτική θα φτάσουν σε λίγο στην Ευρώπη και ο ήλιος θα εμφανίζεται πολύ σπάνια στον ορίζοντα.
5
Οι ειδικοί, πάντως, υπόσχονται να δώσουν καλύτερες εκτιμήσεις τις επόμενες εβδομάδες, όταν θα υπάρχουν νέα δεδομένα.
4
Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι οι κάτοικοι της Ευρώπης θα πρέπει να προνοήσουν ήδη για πουλόβερ και ζεστά μπουφάν.
3
Ο Γερμανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ αναφέρει ότι «η χειμερινή σεζόν 2016 υπόσχεται να είναι ασυνήθιστα κρύα». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
«Δεν θα πρέπει να προσδοκούμε καλύτερο καιρό την άνοιξη. Ακόμα και τον Μάρτιο οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές.
»Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να περιμένουμε το μήνα Απρίλιο προκειμένου να νιώσουμε κάπως ζέστη κάτω από τις ακτίνες του ήλιου» προσθέτει.
Ο Joe Bastardi, μετεωρολόγος στη μετεωρολογική υπηρεσία AccuWeather, τονίζει πως«ο χειμώνας που έρχεται θα σημαδευτεί από την άφιξη αρκτικών αέριων μαζών που κινούνται πάνω από την Ευρώπη. Η μείωση της ηλιακής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα αυξήσει τη πτώση της θερμοκρασίας, που θα είναι ακόμα χαμηλότερη».
2
Η Εlena Volosiouk, ειδικός στο μετεωρολογικό κέντρο Fobos, επισημαίνει ότι «στο ηλιακό σύστημα επίσης οι εποχές αλλάζουν. Αυτό σχετίζεται αφενός με τη διαταραχή της κυκλοφορίας των αερίων μαζών. Όταν ο αέρας πνέει από τον Ατλαντικό Ωκεανό, ο χειμώνας είναι αρκετά ήπιος και χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες αποψύξεις και υγρό χιόνι. Θυμηθείτε τους πρόσφατους χειμώνες: τα ξεπαγώματα σχεδόν ποτέ δεν συνέβησαν. Είχαμε μόνο κυκλώνες από τον Νότο, οι οποίοι προκάλεσαν χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες. Και τότε ήρθε το πολικό ψύχος. Συνήθως η αλλαγή στις μορφές της κυκλοφορίας σχετίζεται με την ηλιακή δραστηριότητα. Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια περίοδο τοπικής μείωσης της θερμοκρασίας, αλλά είναι πρόωρο να μιλάμε για παγκόσμια ψύξη και “Εποχή των Παγετώνων”».
Το φαινόμενο Ελ Νίνιο σε έξαρση
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως ο φετινός χειμώνας ακόμα και στην Ελλάδα θα είναι βαρύς. Αυτό μεταφράζεται σε κύματα ψυχρών εισβολών και χιονοπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: