ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Καταδίκη 4 μηνών σε ταλαίπωρη μάνα που αναγκάστηκε να… κλέψει φαγητό για το παιδάκι της!



 Ποιόν ν 'αρχίσω να μπινελικώνω πρώτα;

Τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ; (να μην το ξεχάσω, πως ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, είναι του ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ ΚΚΕ.... αυτού που νοιάζεται για τους... ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, αλλά γράφει στα ... αρχίδια των οβριών του υπογείου του σπιτιού του λαού, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ);

Τον μητροπολίτη και τους ιερείς, που ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ποιουν την νησσαν;;;; (ξέρετε τι μου θυμίζουν οι... νήσσες; ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΣΑΝ... ΜΠΑΚΑΤΕΛΕΣ)... (πάσα ομοιότης με τους ρασοφόρους εν γένει τικιτάγκες... είναι απλά στην φαντασία των αρρωστημένων μυαλών)

Τους υπαλλήλους του super market, που αντί να βγάλουν από ένα ευρώ και να πληρώσουν αυτοί τα τρόφιμα της μητερας, προτίμησαν να ειδοποιήσουν την Αστυνομία και να στείλουν αυτόφορο ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΕΝΟΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ;

Τους πελάτες του super market, που δεν ευαισθητοποιήθηκαν να πληρώσουν τα 30 ευρώ  που ήταν η αξία των τροφίμων; 

'Η ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΜΙΑ ΜΑΝΑ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΦΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΪΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ;

ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ... ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, ΕΙΣΤΕ ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ.
ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Μην ξανακούσω ν' αναρωτιέται κανείς για την κατάντια αυτής της χώρας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΙΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ, ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ.


ΚΑΚΟΧΡΟΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΣΟΙ ΑΣΕΛΓΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ Ή ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ.

Υ.Γ.2. Παρακαλώ, όποιος γνωρίζει τα ονόματα των δικηγόρων που στάθηκαν στο πλευρό αυτής της μάνας, να μου τα στείλει, για να τα αναρτήσω.

Υ.Γ.3. Επίσης, όποιος γνωρίζει την σύνθεση του ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ..."ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ" ΤΗΣ Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ... "ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ" 

 
 
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ … ΚΑΙ Η ΤΥΦΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!
 
Η αυστηρότητα του νόμου εξαντλήθηκε και με το παραπάνω στην περίπτωση μιας φτωχής κι αδύναμης γυναίκας η οποία…έκλεψε για να φάει!
 
Σύρθηκε στα δικαστήρια και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών επειδή έκλεψε τρόφιμα αξίας 30 ευρώ!

Πρόκειται για ένα απίστευτο γεγονός που έχει σοκάρει όσους το γνωρίζουν ενώ προκάλεσε έντονες συζητήσεις και απορίες στους κόλπους των δικηγόρων αφού τα δικηγορικά πηγαδάκια στο Δικαστικό Μέγαρο βοούν στην κυριολεξία για την περίπτωση της ταλαίπωρης γυναίκας.
 
Η οποία ναι μεν έσφαλε γιατί έκλεψε, ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι θα εφαρμοζόταν σε βάρος της κατά γράμμα ο νόμος. Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα μέρες περίπου, στο κέντρο της Πάτρας. Η συγκεκριμένη Πατρινή και μητέρα ενός μικρού παιδιού έχει μείνει άνεργη ενώ έχει εγκαταλειφθεί από τον σύζυγό της. 
 
Προσπαθεί να επιβιώσει μόνη της χωρίς πηγές εσόδων παρά μόνο την βοήθεια που της προσφέρουν γείτονές της και ορισμένοι μακρινοί συγγενείς της. Τη μέρα που συνέβησαν όλα λοιπόν, προφανώς δεν άντεξε στην ανέχεια και αποφάσισε να διαπράξει την κλοπή. 
 
Επί πολλές ώρες στεκόταν έξω από σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Πάτρας και ζητιάνευε με το παιδί ανά χείρας. Κάποια στιγμή αποφάσισε να μπει στο κατάστημα. 
Μετά από λίγα λεπτά βγήκε έξω αλλά χτύπησε ο συναγερμός. Η ίδια είχε κρύψει στο μπουφάν της ορισμένα τρόφιμα. Μακαρόνια, βούτυρο, μπισκότα και διάφορα άλλα σε μικρές συσκευασίες ώστε να μπορούν να χωρέσουν στο ρούχο της και να μην δημιουργούν όγκο και τραβήξουν την προσοχή. Προφανώς πάνω στην απόγνωσή της ξέχασε ότι θα χτυπούσε ο συναγερμός και ότι μέσα σε λίγα λεπτά είχε πέσει στα χέρια των αστυνομικών!
 
Έπεσε στα γόνατα και εκλιπαρούσε να μην την φυλακίσουν!
Η γυναίκα, που είχε πέσει στα γόνατα και κλαίγοντας εκλιπαρούσε να μην την τιμωρήσουν, οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ασφάλειας, αλλά παρέμεινε στο γραφείο του αξιωματικού μαζί με το παιδί. 
 
Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε με την Αυτόφωρη διαδικασία για να δικαστεί αμέσως. 
 
Και μάλιστα δεν έλειψαν οι δικηγορικές φωνές που έλεγαν ότι θα έπρεπε, παρά το αδιαμφισβήτητο αδίκημα, η υπόθεση να παραπεμφθεί για αργότερα και η γυναίκα να αφεθεί ελεύθερη. 
 
Αντ’ αυτού οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώ αφιλοκερδώς γνωστός Πατρινός δικηγόρος προσφέρθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή της. 
Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο την κήρυξε ένοχη και μάλιστα της επέβαλε ποινή φυλάκισης ύψους 4 μηνών, την ανώτερη δηλαδή ποινή για κλοπή τέτοιας αξίας (δηλαδή για 30 ευρώ) όπως μας εξήγησε δικηγόρος. 
 
Η εξέλιξη έδωσε «τροφή» για σχόλια και συζητήσεις ενώ δεν έλειψαν κι εκείνοι που παραλήρησαν το γεγονός με περιπτώσεις μεγαλοοφειλετών οι οποίοι απολαμβάνουν της ελευθερίας τους ενώ κλοπές μερικών ευρώ πληρώνονται ακριβότερα… 
 
Πάντως η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη μετά την άσκηση έφεσης (για την οποία πληροφορίες αναφέρουν πως… φρόντισαν δικηγόροι που ευαισθητοποιήθηκαν).
DETE.GR


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: