ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016 Ρωσικό ΥΠΕΞ: "Η Τουρκία ευθύνεται για τους εκατοντάδες θανάτους προσφύγων-λάθρο στο Αιγαίο"


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου -Νέα επίθεση κατά της Άγκυρας πραγματοποίησε η Μόσχα  η οποία δια της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει την απόλυτη ευθύνη για τους χιλιάδες θανάτους προσφύγων-λαθρομεταναστών καθώς είναι αυτή που υποστηρίζει το ISIS αλλά και τις υπόλοιπες τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως της Αλ Νούσρα, και της Τζέις Αλ Ισλάμ. Σε μια δύσκολη συγκυρία που η Δύση και η ΕΕ "χαϊδεύουν" τα "αφτιά" της Τουρκίας, και αποφάσισαν να της δώσουν και δώρο 3 δισ.ευρώ για να μην... "γεμίσει" την Ευρώπη με κάνα δύο εκατομμυριάκια ακόμα προσφύγων και λάθρο, και ταυτόχρονα επιδιώκουν να ρίξουν το φταίξιμο στην Ελλάδα για ελλιπή φύλαξη των συνόρων, η Ρωσία είναι η μόνη εκ των μεγάλων δυνάμεων που αποδίδει τις ευθύνες για το συνεχόμενο "μακελειό" στα νερά του Αιγαίου, στον πραγματικό υπέυθυνο που είναι η Άγκυρα.
 
Η ανακοίνωση ήρθε μετά την πρωτοφανούς θράσους δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος κατηγόρησε χωρίς να "κοκκινίσει" την Ρωσία, ότι σε αυτήν οφείλονται οι θάνατοι των προσφύγων στο Αιγαίο!
 
Oπως τόνισε, θα μεταφέρει αυτές τις καταγγελίες στον ίδιο τον ΟΗΕ για να κατηγορηθεί η Άγκυρα είναι ως ο βασικός και κύριος υπεύθυνος για τους αμέτρητους συνεχιζόμενους τραγικούς πνιγμούς που λαμβάνουν χώρα στα νερά του Αιγαίου Πελάγους.
 
Η Μαρία Ζαχάροβα απάντησε χαρακτηριστικά "τέτοιες παράλογες κατηγορίες αποτελούν μια προσπάθεια της Άγκυρας να αποφύγει την ευθύνη για τους θανάτους των προσφύγων στο Αιγαίο, αλλά και χιλιάδων άλλων Σύρων στην Συρία."
 
Όπως αναφέρει η γοητευτική εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο αυξανόμενος αριθμός των Σύρων προσφύγων έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Τουρκία προμηθεύει και εξοπλίζει τις τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία.
 
Είναι γνωστό ότι η Τουρκία από την αρχή της εισβολής των χιλιάδων τζιχαντιστών στη Συρία υποστήριξε τις σαλαφιστικές,τακφιριστικές,και ουαχαμπιστικές ομάδες, τους έδωσε οπλισμό, τρόφιμα και χρήματα, ενώ αγόρασε λαθραία το συριακό και το ιρακινό πετρέλαιο από αυτές.
 
Τον προηγούμενο μήνα, το ρωσικό ΥΠΑΜ είχε δώσει στο φως της δημοσιότητας δορυφορικές εικόνες που έδειχναν το ISIS να μεταφέρει 200.000 βαρέλια πετρελαίου με 1.722 βυτιοφόρα στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: