ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΤΩΡΑ! Συναγερμός στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας...





trogdmaktiko
Όπως όλα δείχουν κανέανς από τους ευρωπαίους εταίρους μας δεν είναι διατεθημένος να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κύματος μεταμαστευτικών ροών που κατακλίζει την Ελλάδα με την τελευταία εξέλιξη να έρχεται από την γειτονική Τουρκία και να είανι άκρως ανησυχητική.


Όπως ανησυχιτική είναι και η αιφνίδια απόφαση του υπουργού Αμύνης Πάνυ Καμμένου να καλέσει τους δημοσιογράφους στο γραφείο του πριν λίγη ώρα και εντός 20 λεπτών προκειμένου να τους μεταφέρει τις εκτιμήσεις του για την Τουρκία.

Όπως φαίνεται να είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους η Τουρκία μέχρι αύριο θα εχει υπαναχωρήσει απο τις θέσεις της πιεζόμενη απο τις άλλες χώρες, οι οποίες απαιτούν να εφαρμοστεί κατα γράμμα η πολιτική απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ για την παρουσία της SNMG2 στο Αιγαίο. 

Ο τούρκος εκπρόσωπος στην στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ, όπως εξηγεί ο κ.Καμμένος, κατα την διάρκεια τριμερούς συνάντησης Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας ειπε οτι όσα λέει η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας δεν πρόκειται να εφαρμοστούν χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο “bullshit” (“μπούρδες”).

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο, επισημαίνοντας ότι την ευθύνη για αυτό φέρει η Τουρκία που αναδιπλώθηκε σε σχέση με την απόφαση των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας που προέβλεπε την επαναπροώθηση στο τουρκικό έδαφος από την δύναμη του ΝΑΤΟ.

Η Κομισιόν από την άλλη μέσω της εκπροσώπου αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό δηλώνει : «H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί τη συνεργασία όλων των χωρών του Βαλκανικού Διαδρόμου»




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: