ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Νέο χτύπημα Πούτιν! Ανατρέπει τα πάντα...

trip
Σε «ανοιχτό πόλεμο» βρίσκεται η Ρωσία και ο οίκος αξιολογήσεων Moody's, τον τεευταίο χρόνο, μετά την απόφαση του ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, να δημιουργήσει νέο νόμο, βάσει του οποίου περιορίζονται οι λειτουργίες των σχετικών οίκων.
Ύστερα από τις κατηγορίες του Βλαντιμίρ Πούτιν, το 2015, ότι ο οίκος αξιολογήσεων Moody's και Standard and Poor's, εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα, η Μόσχα δημιούργησε τον δικό της Εθνικό Οίκο, ονόματι Analytical Credit Rating Agency (ACRA).
Πλέον ο ACRA, έχει έχει ξεπράσει κατά πολύ τον οίκο Moody's, του οποίου τέθηκε αμφίβολη η εγκυρότητα, ύστερα από τις κατηγορίες για πολιτικά κίνητρα.
Όπως φαίνεται ο σχετικά νέος οίκος αξιολόγησης του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθιστά την Ρωσία ανεξάρτητη ως προς τους πιστοληπτικούς οίκους της Νέας Τάξης, γεγονός που έχει αναφέρει και ο Moody's, ο οποίος επικαλέστηκε προβλήματα μετά την δημιουργία του ACRA.
Από την πλευρά των αναλυτών, θεωρείται σίγουρο πως εντός των επόμενων μην’ων θα φύγουν και άλλοι οίκοι από τη Ρωσία, ενώ ο Fitch διευκρίνισε ότι παρότι βρέσκεται σε «εποικοδομητικό διάλογο με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας», ο νόμος που έχει ψηφιστεί θα απομακρύνει τους περισσότερους οίκους από την Μόσχα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: